Een Besloten Vennootschap (BV) brengt vaak meer administratieve verantwoordelijkheden met zich mee dan andere rechtsvormen. Bij het huren van een virtueel kantoor voor een BV is het belangrijk om rekening te houden met compliance, privacybescherming, en de verificatie van aandeelhouders en UBO’s. In deze FAQ beantwoorden we de veelgestelde vragen over het huren van een virtueel kantoor voor een BV.
Een virtueel kantoor biedt kostenbesparing, privacybescherming en flexibiliteit. Het zakelijk adres wordt gebruikt voor alle bedrijfsregistraties en postverwerking, terwijl je geen kosten hebt voor een fysiek kantoor.
Ja, bij een BV moeten alle UBO’s (Ultimate Beneficial Owners) en aandeelhouders worden geverifieerd. Dit is verplicht volgens de WWFT en maakt deel uit van de compliance-vereisten van een virtueel kantoor.
Een virtueel kantoor kan worden gebruikt als zakelijk hoofdadres voor je BV, ongeacht of je bedrijf meerdere vestigingen of activiteiten op andere locaties heeft. Dit adres fungeert als de officiële KvK-inschrijving.
Bij een virtueel kantoor wordt alle zakelijke post verwerkt en gedigitaliseerd. Dit betekent dat de post voor de BV online toegankelijk is voor de directie en eventuele andere bevoegde personen.
Ja, een virtueel kantoor kan de internationale groei van een BV ondersteunen door een zakelijk adres te bieden dat voldoet aan alle wettelijke eisen. Het biedt flexibiliteit zonder dat je fysiek in het buitenland hoeft te zijn.
Ja, een virtueel kantoor kan fungeren als het officiële hoofdkantoor voor je BV, zelfs als je meerdere filialen hebt. Het is belangrijk dat je bij de inschrijving bij de KvK duidelijk aangeeft welke locatie als hoofdvestiging geldt.
Afhankelijk van de aanbieder kan het proces van registratie en verificatie binnen enkele dagen worden afgerond. Houd er rekening mee dat het verificatieproces voor alle aandeelhouders en UBO’s langer kan duren dan bij een eenmanszaak of VoF, vanwege de complexiteit van een BV-structuur.